تبلیغات
سایت تخصصی علوم دامی ایران
  • تازه ترین مطالب:
آخرین مطالب
جدول مقایسه گاوهای آمیخته گوشتی از نظر عملکرد
مقدمه ای بر آمیخته گری و مقایسه گاوهای آمیخته گوشتی از نظر عملکرد

آمیخته گری معمولا وقتی مورد استفاده قرار می گیرد که دام های دورگ حاصله به طور مستقیم به فروش رسیده و نیازی به جفت گیری و تکثیر بیشتر آن ها نباشد. تحقیقات نشان داده است که میانگین اثرات تولیدی سریعا به نتاج آمیخته منتقل می شود.

هدف از انجام آمیخته گری یا دورگ گیری تجاری (ترمینال کراس) در گاو، تولید گوساله دورگ با کیفیت تولیدی بالا است.

با انجام آمیخته گری بین گاوهای نر نژاد گوشتی با گاوهای ماده نژادهای شیری و یا نژادهای دومنظوره، راندمان پروراری و
ارزش لاشه  و گوشت در آمیخته های نسل اول حاصله به وضوح بهتر از نژادهای شیری شده و از نظر میزان گوشت تولیدی و نسبت گوشت به استخوان و گوشت به چربی آمیخته ها بهتر از نژادهای خالص شیری خواهند بود. علاوه بر آن گوساله های دورگ نسل اول به جهت رشد سریعتر از نژاد شیری به وزن پایان پرواربندی و وزن کشتار می رسند
.


توضیح جدول

جدول بالا مقایسه­ ای است که ترکیبات نژادی مختلف را با گوساله­ ها گوشتی هلشتاین و همچنین بین همه ترکیب­های نژادی انجام شده است که نتایج حاصل از جدول به صورت زیر تحلیل می­گردد:

در جدول فوق به همه خصوصیات هلشتاین عدد 100 تعلق می­گیرد و این صفات در نژادهای بر مبنای بیشتر یاکمتر از هلشتاین که به صورت بیشتر یا کمتر از 100 خواهد بود نشان داده شده است. در رابطه با وزن کشتار نشان داده شده است که شاروله و سیمنتال وزن کشتار بسیار بالتری نسبت به هلشتاین و حتی سایر نژاد ها دارند در همه مواردی که در این جدول بررسی شده است سیمنتال و شاروله نسبت به بقیه عملکرد بهتری از خود نشان داده اند. حتی در میزان مصرف خوراک، نشان داده شده است که شاروله و سیمنتال نسبت به هلشتاین، خوراک کمتری مصرف کرده و در نتیجه میزان هزینه-ها به ازای هر واحد گوشت تولیدی در انها نسبت به هلشتاین پایین است . با قرار دادن همه ­ی پارامتها ازقبیل کمی و کیفی نشان داده شده است که نسبت به همه نژادها شاروله، بلژین بلو و سیمنتال نتایج بهتری از خود نشان داده­ اند.


جدول بالا نیز مربوط به صفات مرتبط با ماهیچه در نژادهای مختلف می­باشد . همانند جدول بالا در این جدول نیز نژادها بر اساس رکوردشان سنجده شده اند و در این صفات نیز همانند سایر صفاتی که در بالا ذکر شد، شاروله، بلژین بلو و سیمنتال بهترین عملکرد را دارند. چون این 3 نژاد وزن ماهیچه بیشتری دارند بنابراین نسبت ماهیچه به استخوان در انها نیز بیشتر از سایرین است همچنین میزان گرم ماهیچه با ارزش در این سه نژاد نسبت به سایرین در حد مطلوبی قرار دارد. مقایسه ای دیگر که نژادهای مختلف را از نظر تردی گوشت مورد بحث قرار داده است نشان می­دهد که گوشت نژاد شاروله و نژاد سیمنتال و بلژین بلو از نظر تردی نسبت به سایرین وضعیت مطلوبی دارد.


برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید با مدیریت سایت تماس حاصل فرمایید.






 سه شنبه 28 آبان 1392  12:29 ق.ظ    افشین سیفی جمادی